De Academische Werkplaats presenteert…

H.E.T. onderzoek!

Nationaal en internationaal!

Door: Marie-Jolette en Laura

We maakten flink wat reclame voor ons onderzoek de afgelopen maanden. Van 6 tot en met 9 mei kreeg H.E.T. onderzoek eindelijk ook Europees elan toen we op het EFCAP congres, in Manchester, drie posters presenteerden (zie afbeelding). EFCAP is de European Association for Forensic Child & Adolescent Psychiatry. De fraai vormgegeven posters (met dank aan ‘huis’ ontwerper Sidney) gaven inzicht in hoe we onze drie verschillende onderzoekslijnen (Hersenen, Effect en Traject) combineren en hoe ze ons samen inzicht geven in alle facetten van multiproblematiek bij jongvolwassenen. Dit congres werd door ons natuurlijk aangegrepen om met collega’s vanuit heel Europa kennis te maken en kennis te delen. Na afloop van de presentaties en de werksessies gingen we z’n allen aan tafel voor een heerlijk diner en door sommigen werden zelfs de vroege uurtjes nog benut voor meer kennismaking (op de dansvloer!).

Op 14 mei maakten we vervolgens kennis met een grote groep buitenlandse studenten die eigenlijk heel vlakbij wonen en studeren. Deze Antwerpse orthopedagogiek studenten waren in het kader van een stage op praktijkbezoek bij De Nieuwe Kans. Ze werden hier rondgeleid door Roy (Lints) en een deelnemer (Abdel) vertelde hen over zijn ervaringen. Ook hier presenteerde AW-DNK de grote drieluik posters. En wat waren de Belgen enthousiast over H.E.T. onderzoek! Vooral omdat ons onderzoek zo nauw verweven is met de praktijk, we straks veel verschillende vragen kunnen beantwoorden en omdat de Spotlightsessies ontzettend leuk en leerzaam zijn.

Op 12 en 13 juni mochten we tot slot voor het eerst een mondelinge presentatie geven op het Nederlandse Criminologie Congres. Het was even spannend: zou er wel publiek komen? We waren namelijk op vrijdagmiddag om 16 uur ingedeeld. Er stond bovendien, tegelijkertijd met onze presentatie, een boekpresentatie van een notoire criminoloog gepland. Gelukkig kwam er toch nog enthousiast en geïnteresseerd publiek naar ons luisteren. Ook hier wisselden we weer veel kaartjes, onderzoeksideeën en zelfs na afloop nog wat bittergarnituur uit. Wat ons betreft: op naar de volgende serie congressen, posters en presentaties!

het onderzoek

poster

Share →