2014: een mooi moment voor een flitsende start. Het onderzoek dat uitgevoerd wordt door de Academische Werkplaats bij De Nieuwe Kans (AW-DNK) heeft sinds kort een naam: H.E.T. onderzoek. Dat staat voor Hersenen, Effect en Traject onderzoek. Ook was er een metamorfose voor het kwartaalbericht; vanaf nu krijgen onze samenwerkingspartners drie keer per jaar de ‘Nieuwsflits H.E.T. onderzoek’ in hun mailbox.

We praten je hierin bij over de voortgang van het onderzoek, over de samenwerking met De Nieuwe Kans en onze andere partners en over alle belangrijke ontwikkelingen bij AW-DNK. Zo is Arne Popma (Hoofd Onderzoek) per 1 mei aangesteld als hoogleraar forensische psychiatrie voor één dag per week aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Voor AW-DNK blijft hij uiteraard daarnaast gewoon nog werkzaam als ons hoofd onderzoek.

Ook ontvingen we begin 2014 bericht van de Medisch Ethische Toetsingscommissie: ons onderzoek is gewogen op de ethische weegschaal. Hoe dat afliep lees je verderop in deze nieuwsflits. Bovendien heeft AW-DNK haar vuurdoop in de media gehad: eind maart verscheen een artikel van onze hand over het belang van wetenschappelijk bewezen interventies in het Algemeen Dagblad. Het artikel is te lezen op de website.

Klik hier om de Nieuwsflits 1e kwartaal 2014 te downloaden.

Share →